De Debatten

Hannah Arendt

Hannah Arendt

Call for Papers

ACADEMISCHE ONTMOETINGSDAG VOOR FILOSOFEN, AGOGEN, JURISTEN, POLITICOLOGEN, BELEIDSMAKERS EN -VERANTWOORDELIJKEN, ACADEMICI EN STUDENTEN • DONDERDAG 14 DECEMBER 2023

Op donderdag 14 december 2023 organiseert De Debatten (VUB en Universiteit Leiden) met het Hannah Arendt instituut een studiedag over Hannah Arendt. De studiedag gaat door in Mechelen.

Hannah Arendt was een filosofe die ‘in dialoog dacht’. De focus van de studiedag gaat daarom uit naar de denkers die Arendt beïnvloed hebben en naar de invloed die van Hannah Arendt uitgaat op actuele denkers en thema’s & uitdagingen.

De Debatten nodigt academici uit binnen- en buitenland uit voor een Nederlandstalige, Franstalige of Engelstalige uiteenzetting op deze studiedag (met voorkeur voor Nederlands). PhD’s en jonge academici worden aangemoedigd om deel te nemen. Het kan gaan om alle aspecten van het werk van Hannah Arendt en van de mensen rond deze filosofe. Spreekbeurt van 25 minuten. Belangstellenden worden verzocht een abstract van 150 woorden in te sturen op Maarten.Colette@vub.be voor 15 maart 2023, samen met een kort cv.

 

Blijf op de hoogte
Stuur een mailtje om de nieuwsbrief te ontvangen of per post:
De Debatten, Vrije Universiteit Brussel, t.a.v. Maarten Colette, Pleinlaan 2, 1050 Brussel
Vergeet onze boeken niet!

U was er niet bij op één van onze symposia? Geen erg - u kan alles nog eens nalezen in één van onze boeken!

Copyright © 2023 • dedebatten.be • cookie policy • powered by nickvanhee.be